dr.Phil. Nada Jabandžić, CTSTA

Srdačne preporuke
Sedina poznajem više od  petnaest godina, prvo kao svog vrijednog studenta u Transakcionoj analizi i kao  sjajnog kolegu. Odlikuju ga nevjerovatne ljudske osobine koje je tesko izraziti u nekoliko rečenica. Sedin je bio već kompetentni psiholog i u učenju Transakcione analize pokazao je nevjerovatnu radoznalost i vjestinu  povezivanja  i primjene stečenog znanja tokom studija i u dotadašnjoj praksi. Također je nevjerovatno spreman stvaranju novih projekata u službi ljudskog zdravlja i prevencije, posebno duševnog zdravlja. Odlikuje ga visoka humanost, čovječnost, kompetentnost i odgovornost  što mu je stvorilo ekselentni renome u kolegijalnim krugovima i pozitivnim iskustvima njegovih klijenata. Sedin je sjajan prijatelj, suprug i otac i na njega se u svako doba može osloniti i zatražiti savjet i pomoć, a što u današnje digitalno doba nije samo po sebi razumljivo.
Dragi Sedine u tvom budućem radu, u tvom savjetovalištu želim ti uspjeh, zdravlje i sreću.

dr.Phil. Nada Jabandzic, CTSTA


Izuzetna je čast poznavati Sedina, koji je nevjerovatno stručan, profesionalan, inteligentan, povjerljiv, pošten kao kolega. Pored stručnih vještina njegovu osobnost čini smirenost, susretljivost, druželjubivost, velikodušnost. O njegovoj stručnosti govore njegova djela, dosadašnji rezultati, mnoge edukacije, kao i nebrojene sretne, oporavljene duše. Najiskrenije preporuke!

mr.sci.Emina Turalić, dipl.psiholog
Veliko zadovoljstvo mi je napisati par riječi o vlasniku stranice i kolegi kojeg jako cijenim. Izuzetno stručan i profesionalan u svom radu i pristupu klijentima, ali prije svega i veliki čovjek. Najbliže slici psihologa kojeg zamišljamo čitajući knjige u kojima se spominje psiholog. Miran, staložen i u stanju da svoju pozitivnu energiju prenese na okolinu.

Amela Bektaš, dipl.psiholog, edukant KBT


Sedin je moj prvi mentor., učinio je da moji prvi koraci na mjestu psihologa budu lakši i sigurniji. Spremnost i lakoća sposobnosti das pruži informaciju, podršku i ohrabrenje bile su moj prvi doživljaj o njemu…Sedin je u krugu psihologa i terapeuta prepoznat kao neko ko ulaže u sebe i svoje znanje, koji nesebično koristi svoje vrijeme da dođe do iskustva i znanja koje će podignuti kvalitetu njegove usluge klijentima koji imaju probleme sa mentalnim zdravljem ili se suočavaju sa različitim životnim iskušenjima. Suradnja sa Sedinom pruža mogućnost za lični rast i razvoj, za unaprijeđenje kvalitete života…Brojne edukacije i angažmani na različitim poslovima, prepoznatost u lokalnoj i široj zajednici, ljudskost koju pokazuje kroz posao i privatni odnos sa ljudima, najbolja su prepourka za Sedina kao psihoterapeuta i psihologa.

Esmin Brodlija, dipl.psiholog i geštalt psihoterapeut

Psihoterapeuti ponekad postave sebi pitanje, da li bi i kod kog kolege poslali na razgovor sebe ili svoje bližnje. Nije lako dati taj odgovor. Sedin je kolega koji uljeva povjerenje i koji ima znanje i iskustvo. On je profesionalac koji odiše mirnoćom, ali i jasnim stavom. To su osobine po mom mišljenju važne za kvalitetnog psihoterapeuta. Dakle, moj izbor bi bio Sedin.

mr.sci. Nermina Vehabović-Rudež, realitetni psihoterapeut

Donošenje odluke za pokretanje samostalne prakse može se posmatrati kao odlika samosvjesnog, samopouzdanog i iskusnog psihologa. «Psihoterapija Habibović», konkretno mr.sc. Sedin Habibović, psihoterapeut, smjelo testira «tržišnu» vrijednost akumuliranog stručnog znanja izlažući ga potražnji i procjeni svojih trenutnih i budućih klijenta. Dugogodišnji praktičan rad u rješavanju brojnih poteškoća psihološke prirode se odlučno preusmjerava ka onima kojima je takva pomoć potrebna, zanemarujući udobnost i sigurnost postojeće funkcije. To odražava snažno vjerovanje u vlastite mogućnosti a što je osnovni preduslov sticanja trajnog povjerenja korisnika psihoterapijskih i savjetodavnih usluga.

dr.sc.Elvis Vardo, vanr.prof.

Dovoljno je izgovoriti ime Sedin Habibović, pa da znate da se radi o jednom izvrsnom psihologu-psihoterapeutu. Sedina sam upoznala kroz dvije psihoterapijske edukacije (Nei i EMDR), na kojima smo zajedno učestvovali. Pored znanja i vještina koje je pokazivao, Sedin ima jednu vrlo važnu osobinu a to je da je dobar čovjek. Sedin je veoma aktivna i komunikativna osoba, te je uvijek spreman pomoći drugima i boriti se za principe u koje vjeruje. Višegodišnjim psihoterapijskim radom pokazao je jake interese u oblasti psihologije i psihoterapije, te stekao značajno iskustvo u direktnom radu sa klijentima, i zbog toga se radujem da jedan takav stručnjak otvara Savjetovalište za sve one kojima je pomoć potrebna. Zato toplo preporučujem posjetite Savjetovalište koje vodi moj dragi kolega Sedin Habibović.

Dragica Pečenković-Jovičić, realitetni i EMDR psihoterapeut

Kada tražimo psihološko savjetovanje ili psihoterapiju ono što nam je jako važno da pronađemo jeste osoba koja ima stručno znanje sa priznatim diplomama i certifikatima. Isto tako nam je jako bitno da se osjećamo sigurno, zaštićeno, podržavajuće kao i prihvaćeno sa svim temama i sadržajima sa kojim dolazimo. Istovremeno želimo da ta osoba posjeduje radoznalost, kreativnost, strpljenje i motivaciju kao istinsku želju da nam pomogne da unesemo potrebne promjene u svoj život. Sedin je upravo ta osoba koja i, pored svega nabrojenog, ima neiscrpnu želju i snagu da sazna više i drugačije da bi bio od još veće koristi svojim klijentima. Sedin je, također, jedan od rijetkih psihoterapeuta koji je i certificiran u polju relaksacionih tehnika kao što je autogeni trening i mindfulness program.

Alisa Ćatić, sistemski porodični terapeut, life coach ICI, certificirani voditelj AT

Sedinu Habiboviću se vjeruje. On je čovjek koji ide po moralnoj vertikali, podjednako u privatnom, javnom i profesionalnom aspektu. Ukoliko bih imala problem, dilemu, nejasnoću, potražila bih savjet od Sedina.

To bih preporučila i nekom od svojih bližnjih. Sedin Habibović je čovjek i psiholog kojem se vjeruje.

Čovjek s dignitetetom.

Vesna Balagija, dipl.psiholog, regresoteraput, energoterapeut

Zadovoljstvo mi je da imam priliku napisati nekoliko riječi o kolegi Sedinu Habibović. Prije pet godina, upoznala sam Sedina na jednoj edukaciji i ono što me tada dojmilo u kontaktu sa Sedinom i danas je prisutno.  Sedin je posvećen sticanju psihoterapijskog znanja i vještina, otvoren za kontakt i saradnju i srdačan u komunikaciji. Za mene je Sedinova prisutnost, jasnoća, profesionalnost i ljudskost, ono što iskreno cijenim. U njegovom prisustvu, osoba se može osjećati prihvaćeno i sigurno. Toplo preporučujem, svima koji tragaju za podrškom, savjetovanjem i psihoterapijom, kolegu Sedina.

dr.sc. Mirela Badurina, psihoterapeut


Sedin Habibović

Sedin Habibović je psiholog i psihoterapeut, istraživač, autor i koautor više članaka i knjiga. Najviše primjenjuje metode EMDR-a, Sistemskih konstelacija, Transakcione analize i Majndfulnesa.

0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *